Premieră mondială. China lansează primul vaccin inhalabil COVID

Autor: Andreea Tobias Postat la 28 octombrie 2022 60 afişări

China lansează primul vaccin inhalabil COVID, în ceea ce se crede a fi o premieră mondială. Vaccinul inhalat este important nu numai pentru că poate proteja împotriva infecţiilor, ci şi pentru persoanele care ezită să se vaccineze de teama acelor, spune un specialist.

Premieră mondială. China lansează primul vaccin inhalabil COVID

Shanghai a introdus deja săptămâna aceasta noul tip de vaccin împotriva COVID-19, care se inhalează în loc să fie injectat, relatează Reuters.

Autorităţile de reglementare chineze au aprobat vaccinul, produs de firma farmaceutică chineză CanSino Biologics, pentru a fi utilizat ca doză de rapel în septembrie.

Iar acum, primele persoane încep să primească vaccinul, care este inhalat prin gură dintr-un recipient care arată ca o ceaşcă de cafea.

"Prima linie de apărare a organismului nostru este membrana mucoasă a sistemului respirator. Vrem ca aceasta să fie stimulată direct pentru a îmbunătăţi imunitatea şi folosirea vaccinului inhalat face acest lucru", a declarat pentru Reuters Dr. Zhao Hui, medic-şef la Shanghai United Family Hospital Pudong.

La rândul său, Erwin Loh, director medical la St. Vincents Health Australia, a declarat că apariţia vaccinurilor inhalate este importantă nu numai datorită potenţialului de a proteja împotriva infecţiilor, ci şi pentru că ar putea reduce numărul persoanelor care ezită să se vaccineze: "Există o proporţie mare de persoane care ezită să se vaccineze pentru că au fobia acelor”.

Creşterea gradului de vaccinare este vitală pentru China, care rămâne un caz izolat la nivel mondial, deoarece păstrează politica "zero-COVID", care vizează eliminarea focarelor.

Shanghai, care nu a raportat niciun caz nou de coronavirus simptomatic transmis pe plan intern pentru data de 27 octombrie şi are 11 cazuri asimptomatice locale, este în continuare într-o semi-închidere cu impact asupra clădirilor rezidenţiale şi a întreprinderilor.

Potrivit datelor oficiale ale guvernului chinez, peste 90% din populaţia sa a fost vaccinată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
inhalabil,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.