Premieră medicală la Galaţi: La Spitalul Judeţean se fac primele operaţii pe inimă

Autor: Petre Mazilu Postat la 09 septembrie 2020 537 afişări

La Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi se fac primele operaţii pe inimă din istoria unităţii medicale. Intervenţiile au loc miercuri sub coordonarea unui specialist venit de la Bucureşti. În curând, în spitalul gălăţean va fi amenajată o secţie dedicată acestui tip de intervenţii.

Premieră medicală la Galaţi: La Spitalul Judeţean se fac primele operaţii pe inimă

La Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi se desfăşoară miercuri primele proceduri de cardiologie intervenţională. Operaţiile au loc sub coordonarea şefului Departamentului de Cardiologie Intervenţională de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Lucian Calmac. Echipa operează mai mulţi pacienţi care reprezintă urgenţe medicale.

În curând, spitalul gălăţean va avea o secţie de cardiologie intervenţională. Aceasta va costa 8,2 milioane de lei şi va fi amenajată cu bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Cea mai mare parte a sumei este alocată pentru echipamentele medicale, dar vor fi cheltuieli şi pentru recompartimentarea spaţiului unde se va afla secţia.

Ministerul Sănătăţii şi-a dat avizul, iar la spitalul gălăţean sunt medici specializaţi pentru astfel de intervenţii.

„Astăzi, avem o premieră. Se fac primele intervenţii de acest tip la spitalul gălăţean. În curând, intervenţiile o să se facă foarte des. Am alocat deja banii pentru noua secţie de cardiologie intervenţională. Va fi un centru regional. Cu ajutorul aparatelor performante, la Galaţi se vor monta stenturi pacienţilor care au suferit un infarct miocardic. De asemenea, medicii vor realiza la Galaţi implanturi de stimulatoare cardiace şi vor face coronarografii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Până la intervenţiile de miercuri, bolnavii din Galaţi şi Brăila erau nevoiţi să meargă la centrele specializate din Bucureşti şi Iaşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
operaţii,
inimă,
spital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.