Preluari si deal-uri ratate

Postat la 12 aprilie 2006 1 afişăre

Preluarile din sistemul bancar romanesc au vizat, pana acum, fie obtinerea unei cote de piata, fie licenta care sa permita dezvoltarea ulterioara.

Preluarile din sistemul bancar romanesc au vizat, pana acum, fie obtinerea unei cote de piata, fie licenta care sa permita dezvoltarea ulterioara.

PRELUARI DUPA 2001

  • BANCA OTP - cea mai mare banca din Ungaria - a cumparat, in aprilie 2004, intregul pachet de actiuni al Bancii Comerciale RoBank.
  • NATIONAL BANK OF GREECE a cumparat, la sfarsitul anului 2003, Banca Romaneasca. 
  • RAIFFEISEN INTERNATIONAL a preluat, in iulie 2001, actiunile Bancii Agricole. A urmat, in 2002, fuziunea dintre filiala deja existenta pe piata romaneasca, Raiffeisen Bank, si Banca Agricola.
  • UNICREDITO, una dintre cele mai mari banci italiene, a cumparat in 2001 pachetul majoritar de actiuni al Demirbank Romania.

DEALURI RATATE

  • OTP si HVB BANK au depus, impreuna, o scrisoare de intentie in cadrul primei etape de privatizare a BCR, insa nu au indeplinit conditiile de precalificare.
  • PIRAEUS BANK a concurat cu OTP si fondul olandez The Netherlands Development Finance Company (FMO) pentru preluarea RoBank. Piraeus Bank a pierdut in fata OTP.
  • HVB BANK si PIRAEUS BANK au inaintat o oferta de preluare a pachetul majoritar de actiuni la Banca Ion Tiriac, insa actionarul majoritar Tiriac Holdings a hotarat sa nu mai vanda.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Preluari si deal-uri ratate
/actualitate/preluari-si-deal-uri-ratate-1005519
1005519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.