Predoiu, procurorilor DNA: Să acordăm atenţie şi oligarhiei administrativ-financiare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 februarie 2024 31 afişări

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, afirmă că procurorii DNA ar trebui să acorde atenţie şi zonei „de oligarhie administrativ-financiară”, fiindcă există corupţie favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală.

Predoiu, procurorilor DNA: Să acordăm atenţie şi oligarhiei administrativ-financiare

„Vă rugăm să aveţi în vedere şi zonele care au impact pe bugetul de stat, care temporar suferă pentru că se practică în contuinuare pe scară largă evaziunea fiscală şi ea e însoţită, invariabil, de corupţie. În general, când am vorbit de DNA de-a lungul anilor atenţia s-a concentrat pe mediul politic şi era şi firesc, dar ce se constată şi constat e că trebuie să acordăm în egală măsură atenţie unei zone pe care aş denumi-o de oligarhie administrativ-financiară, adică o serie de funcţie din aparatul administrativ de stat care sunt ocupate ani de zile de aceleaşi persoane, iar unele dintre ele capătă sentimentul impunităţii”, afirmă ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, la prezentarea raportului DNA.

El menţionează că „sunt date, informaţii certificate de instituţii ale statului că avem acolo corupţie, evaziune fiscală favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului în general, oriunde se manipulează bani şi valori financiare”.

„Cred că trebuie să ne preocupe în aceeaşi măsură, cel puţin, aşa cum în mod firesc trebuie să ne preocupe corupţia politică. Şi corupţia administrativ-financiară e la fel de gravă”, încheie Predoiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
predoiu,
corupţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.