Prea puţine păduri pentru urşii din România. Care este numărul animalelor şi câţi se mai pot hrăni după ultimele defrişări

Postat la 03 octombrie 2012 32 afişări

Pentru a afla câţi urşi sunt în România se folosesc mai multe metode, printre care identificarea după urme, prin care se măsoară şi se fotografiază urmele proaspete, metoda unităţilor reproductive - se măsoară urmele fiecărei femele cu pui, metoda estimării populaţiei după numărul de masculi la locurile de hrănire şi numărarea urşilor de către paznicii de vânătoare la sfârşitul toamnei şi primăvara, la ieşirea din bârlog.

Peste 6.000 de urşi trăiesc în pădurile din România, deşi acestea mai permit prezenţa a doar 4.000 de animale după ce în ultimi ani au fost defrişate pentru diverse construcţii, drumuri şi chiar unităţi de cazare turistică, iar din acest motiv urşii coboară pentru hrană în zonele locuite de oameni.

"Populaţia de urşi din România a rămas constantă în ultimii ani, undeva la peste 6.000 de exemplare. E destul de mare, pentru că în ultimii ani toate habitatele pentru urs pe care le aveam au început să se fragmenteze din cauza dezvoltării infrastructurii rutiere, a dezvoltării economice şi a infrastructurii turistice. De asemenea, prin dezvoltarea urbanistică a unor zone aceste habitate pe care le prefera ursul încep să se restrângă şi aici apar problemele. Urşii îşi părăsesc locurile lor de linişte din cauza influenţei asupra mediului lor", a declarat agenţiei MEDIAFAX Adam Crăciunescu, directorul general al Romsilva.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
urşii,
defrişări,
păduri
/actualitate/prea-putine-paduri-pentru-ursii-din-romania-care-este-numarul-animalelor-si-cati-se-mai-pot-hrani-dupa-ultimele-defrisari-10154877
10154877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.