Prăbuşirea unei ţări. Premier: Mai avem benzină pentru o zi. Următoarele două luni vor fi cele mai dificile din viaţa noastră

Postat la 17 mai 2022 2456 afişări

Prăbuşirea unei ţări. Premier: Mai avem benzină pentru o zi. Următoarele două luni vor fi cele mai dificile din viaţa noastră

Noul prim-ministru din Sri Lanka spune că ţara mai are rezerve de carburant pentru o zi. Ţara din Oceanul Indian se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii 70 de ani.

Într-un discurs televizat, Ranil Wickremesinghe a declarat că naţiunea are nevoie urgentă de 75 de milioane de dolari în următoarele câteva zile pentru a plăti importurile esenţiale.

El a spus că banca centrală va trebui să tipărească bani pentru a plăti salariile guvernului. De asemenea, Wickremesinghe a declarat că compania de stat Sri Lankan Airlines ar putea fi privatizată.

"În acest moment, avem stocuri de benzină doar pentru o singură zi. Următoarele două luni vor fi cele mai dificile din viaţa noastră", a declarat premierul Wickremesinghe.

Economia naţiunii insulare a fost puternic afectată de pandemie, de creşterea preţurilor la energie şi de o politici populiste de reducere a taxelor. Lipsă valutei străine şi o inflaţie în creştere au dus la o penurie severă de medicamente, combustibil şi alte produse de bază.

"Am mers la mai multe staţii de carburanţi şi majoritatea erau închise. În jurul orei 5.30 am riscat şi ne-am alăturat unei cozi la Townhall, care este staţia care furnizează de obicei combustibil pentru vehiculele guvernamentale. Era mai puţin aglomerat - dar coada a crescut treptat până la aproximativ 2 km lungime. Am fost destul de norocoşi să primim combustibil în jurul orei 9.00, odată ce a fost livrat combustibilul", a declarat un localnic din capitala Colombo pentru BBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier,
benzina,
viata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.