Poziţia companiei RCS&RDS privind reducerea tarifelor de interconectare pentru telefonia mobilă

Autor: Departamentul Economic Postat la 04 septembrie 2013 46 afişări

RCS&RDS apreciază drept binevenită reducerea tarifelor pentru terminarea apelurilor în reţelele de comunicaţii mobile la nivelul de 0,86 eurocenţi/minut, prin iniţierea de către ANCOM a consultării publice în scopul stabilirii tarifelor maxime propuse pentru serviciile de interconectare.

Poziţia companiei RCS&RDS privind reducerea tarifelor de interconectare pentru telefonia mobilă

"Sperăm ca procesul să fie finalizat într-un termen cât mai scurt, astfel încât noul tarif să poată fi aplicat de la 1 ianuarie 2014, având în vedere deosebita importanţă a scăderilor de tarife pentru consumatorii finali, precum şi întarzierea faţă de termenele din recomandările europene, dar şi alte ţări europene (de exemplu Franţa cu un tarif de 0,84 eurocenţi/minut începând cu ianuarie 2013, Italia, cu un tarif de 0,98 eurocenţi/minut începând cu iulie 2013, Spania cu un tarif de 1,09 eurocenţi/minut începând cu iulie 2013, Marea Britanie cu un tarif de 0,848 pence/minut începând cu aprilie 2013 şi ajungând la 0,67 pence/minut începând cu aprilie 2014)", se arată într-un comunicat transmis de companie.

Doar prin tarife de terminare a apelurilor în alte reţele mobile bazate pe costuri exista premisele pentru o competiţie corectă şi echitabilă între operatorii mobili, de care să beneficieze în mod direct consumatorii finali, persoane fizice şi afaceri, se menţionează în comunicat.

"Impactul asupra consumatorilor al scăderii tarifelor pentru terminarea apelurilor în reţelele de comunicaţii mobile (luând în calcul traficul total de voce terminat către reţelele mobile naţionale şi originat din alte reţele fixe şi mobile naţionale) ar însemna reduceri de costuri de peste 150 milioane euro pe an, care credem că ar trebui să se reflecte în sumele plătite de către utilizatorii finali. Mai mult, reducerea tarifelor de interconectare mobile reflectată în preţurile consumatorilor ar duce la scăderea facturilor acestora, dar şi la încurajarea consumului", se mai spune în comunicatul RCS&RDS.

ANCOM propune reducerea drastică a tarifelor maxime de interconectare la telefonie începând cu 1 ianuarie 2014, de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,86 eurocenţi/minut pentru apelurile la puncte mobile şi de la 0,67 eurocenţi la 0,15 eurocenţi/minut pentru cele fixe.

ANCOM a publicat joi spre consultare publică tarifele maxime propuse pentru serviciile de interconectare în vederea terminării apelurilor telefonice la puncte fixe şi mobile, determinate pe baza unor modele de calculaţie a costurilor.

"Tarifele de interconectare rămân cheia competiţiei în telecom. Pe piaţa de terminare fiecare operator are un monopol natural şi de aceea este nevoie să reglementăm aceste tarife, iar datele din piaţă demonstrează că nivelurile stabilite de ANCOM în ultimii 10 ani au stimulat concurenţa, inovaţia şi investiţiile în piaţa de comunicaţii din România. Sub presiunea concurenţei, tarifele medii pentru apeluri au scăzut de 7 ori, iar consumul a crescut exponenţial", a declaray într-un comunicat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Potrivit sursei citate, concurenţa a condus spre tarife tot mai mici - în prezent consumatorii români plătesc unul dintre cele mai mici tarife medii la nivelul Uniunii Europene - 1,9 eurocenţi/minut - dar a şi stimulat operatorii de comunicaţii să realizeze investiţii masive în dezvoltarea unor reţele tot mai eficiente şi în furnizarea de noi servicii, precum cele de internet în bandă largă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RCS & RDS,
TARIFE INTERCONECTARE,

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/pozitia-companiei-rcs-rds-privind-reducerea-tarifelor-de-interconectare-pentru-telefonia-mobila-11291227
11291227
comments powered by Disqus
Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
COVID-19 închide Europa. Restricţii dure în tot mai multe ţări, odată cu creşterea numărului de cazuri de coronavirus COVID-19 închide Europa. Restricţii dure în tot mai multe ţări, odată cu creşterea numărului de cazuri de coronavirus
Bild: Germania ar putea lansa vaccinul împotriva SARS-CoV-2 până la finalul anului. Primele doze, administrate în 60 de centre din ţară
MonitorulApararii
Trump anunţă un acord istoric între Israel şi Sudan Trump anunţă un acord istoric între Israel şi Sudan
Alegerile prezidenţiale din SUA şi viitorul statelor europene
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.