Povestea tinerei care la 19 ani era miliardară, considerată o vizionară si asemuită cu Steve Jobs, şi care acum este la un pas să petreacă 80 de ani în închisoare

Postat la 04 ianuarie 2022 4179 afişări

Povestea tinerei care la 19 ani era miliardară, considerată o vizionară si asemuită cu Steve Jobs, şi care acum este la un pas să petreacă 80 de ani în închisoare

O instanţă a Statelor Unite a găsit-o pe Elizabeth Holmes, fondatoarea companiei Theranos – un startup care promitea revoluţionarea testelor de sânge – vinovată de fraudarea investitorilor şi a condamnat-o în cazul a patru dintre cele 11 capete de acuzare ale procurorilor.

Americanca, acum în vârstă de 37 de ani, a fost condamnată, luni, pentru fraudarea investitorilor şi conspiraţie, dar a fost achitată pentru alte trei capete de acuzare privind fraudarea pacienţilor care au plătit pentru teste de la Theranos, dar şi un altul legat de conspiraţie. Juriul nu a reuşit să ajungă la o decizie privind alte trei capete de acuzare privind alţi investitori individuali, relatează Reuters.

Ascensiunea tinerei de la 19 ani

Elizabeth Holmes, devenită miliardară până la vârsta de 30 de ani, a aflat cu o atitudine calmă verdictul de luni, dar o dată la care se anunţă oficial condamnarea nu a fost încă stabilită.

Procurorii susţin că Elizabeth Holmes a escrocat investitori privaţi, între 2010 şi 2015, convingându-i că micile aparate Theranos pot face o serie de analize de sânge dintr-o singură picătură de sânge, după numai o înţepătură într-un deget.

Elizabeth Holmes şi-a dobândit faima în Silicon Valley după ce a înfiinţat startup-ul Theranos la numai 19 ani – în 2003 – şi a început să fie recunoscută pentru închinaţia ei de a imita stilul vestimentar al lui Steve Jobs, cu bluze negre pe gât, şi de a-şi cultiva astfel asemănarea cu cofondatorul Apple. A atras persoane notorii ca investitori, printre care Rupert Murdoch, dar şi membri în consiliul de administraţie. În 2015, pe când avea 30 de ani, averea ei netă era estimată la 4,5 miliarde de către Forbes.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumparare,
suv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.