Povestea lui “Hodorkovski”, documentarul filmat timp de cinci ani si furat deja de doua ori

Postat la 16 februarie 2011 19 afişări

Un documentar despre magnatul rus al petrolului, Mihail Hodorkovski, condamnat la 14 ani de inchisoare, a avut premiera la Festivalul de Film de la Berlin pe 14 februarie.

Filmul a fost furat de doua ori in ultimele saptamani. Politistii au demarat cercetari in vederea identificarii autorilor furtului, insa nu au reusit sa-i prinda pe faptasi. Exista suspiciuni ca furtul are substrat politic si face parte dintr-o campanie rusa impotriva criticilor lui Hodorkovski la adresa regimului Putin, transmite The Guardian. Caseta a fost furata prima oara in Bali, in Indonezia, unde regizorul german Chiril Tuschi a editat inregistrarile, si apoi de la biroul sau din Berlin, cu doar doua zile inainte sa fie prezentat in cadrul festivalului.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
Rusia,
Hodorkovski,
festival,
Berlin
/actualitate/povestea-lui-hodorkovski-documentarul-filmat-timp-de-cinci-ani-si-furat-deja-de-doua-ori-7988019
7988019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.