Povestea învăluită în mister a familiei care controlează una dintre cele mai vechi bănci din lume. Se spune că aceştia au controlat într-o anumită măsură rezervele federale ale SUA

Autor: Andra Stroe Postat la 31 iulie 2019 2280 afişări

C. Hoare & Co. este o bancă britanică privată care are în spate o întreagă tradiţie de familie. După mai mult de trei secole de activitate neîntreruptă, membrii familiei fondatorului încă se află la conducere.

Povestea învăluită în mister a familiei care controlează una dintre cele mai vechi bănci din lume. Se spune că aceştia au controlat într-o anumită măsură rezervele federale ale SUA

Este a doua cea mai veche instituţie bancară din Regatul Unit şi a cincea la nivel mondial cu activitate neîntreruptă până în prezent, după Banca Monte dei Paschi di Siena (1472, Italia), Berenberg Bank (1590, Germania), Child & Co. (1664, Anglia) şi Sveriges Riksbank (1668, Suedia).

A fost fondată în 1672 de către Sir Richard Hoare, cu aproape 100 de ani mai devreme faţă de naşterea celebrei dinastii Rothschild, fondată în 1760, una dintre cele mai cunoscute şi influente familii, care domină băncile centrale şi influenţează guvernământul la nivel mondial. Mayer Amschel Rothschild era un colecţionar al monedelor şi antichităţilor rare din Frankfurt, Germania. În 1760 a primit un patronaj bogat care i-a permis să intre în domeniul bancar în 1790.

Deşi istoria familiei este învăluită în mister, sunt zvonuri care susţin că aceştia au controlat într-o anumită măsură rezervele federale ale SUA. Printre figurile celebre care s-au aflat pe lista de clienţi ai băncii C. Hoare & Co. se numără poetul Lord Byron sau scriitoarea Jane Austen. Compania oferă servicii bancare private precum împrumuturi, impoteci şi conturi de economii şi a rămas până în prezent un business de familie.

A zecea generaţie de parteneri s-a retras anul trecut, cedând conducerea băncii celor şase parteneri din a 11-a generaţie, care au dus mai departe activitatea companiei.

În martie, ei au deschis primul birou în afara Londrei, în Cambridge, dedicat clienţilor vechi dar totodată având rolul de a atrage alţi antreprenori din regiune, cunoscută pentru o intensă dezvoltare în domeniul bioştiinţei şi al tehnologie. Mixarea vechiului cu noul a devenit vitală pentru C. Hoare, în lupta acerbă cu alţi competitori precum Coutts, Raphaels sau Weatherbys şi alte bănci independente care câştigă, de asemenea, tot mai mult teren.

În prezent, instituţia bancară privată deţine depozite de aproximativ 5,6 miliarde de dolari şi a avut anul trecut venituri de peste 350 de milioane de dolari şi un profit de peste 32 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
banca,
institutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.