Orizontul economiilor europene se întunecă şi mai mult. Una dintre cele mai puternice economii europene intră în RECESIUNE

Postat la 31 iulie 2019 1202 afişări

În noiembrie anul trecut, preşedintele Băncii Centrale Europene, italianul Mario Draghi, asigura lumea că încetinirea creşterii economiei zonei euro este un proces normal şi în parte temporar.

Orizontul economiilor europene se întunecă şi mai mult. Una dintre cele mai puternice economii europene intră în RECESIUNE

Abia în iulie, un coleg de-al său, finlandezul Olli Rehn, recunoştea că încetinirea n-ar mai trebui consi­derată „o slăbiciune temporară“. Între timp, BCE a promis noi stimuli economici excepţionali. Să fie prea târziu? În Germania, recesiunea din industrie a început să erodeze moralul populaţiei în condiţiile în care cererea internă a devenit principalul motor de creştere economică în lipsa propulsiei asigurate de exporturi.

Înrăutăţirea perspectivelor i-a luat pe mulţi prin surprindere. Economia Franţei, a doua ca mărime din zona euro, a încetinit pe neaşteptate în al doilea tri­mestru, semn că eforturile preşedintelui Emmanuel Macron de a impulsiona cheltuielile con­su­matorilor, inclusiv prin reduceri de taxe ca răspuns la protestele vestelor galbene, dau roade slabe.

În Germania, unde producţia industrială, dependentă de exporturi, este în recesiune, încrederea consumatorilor a scăzut pentru a treia lună consecutiv, semnalizând că economia îşi vede şubrezindu-se unul din principalii stâlpi de rezistenţă, cererea internă. Încetinirea economiei globale, războaiele comerciale şi incertitudinile legate de Brexit alimentează temerile angajaţilor că îşi vor pierde locurile de muncă şi veniturile, scrie Reuters. Germania este cea mai mare economie a zonei euro şi a Uniunii Europene.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europene,
economii,
recesiune,
intrare,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.