Povestea carnatilor oltenesti facuti din porci belgieni

Postat la 14 decembrie 2010 54 afişări

La fabrica de mezeluri de la Buftea, carnatii oltenesti se fac din porci de Belgia, pentru ca sunt considerati mai buni decat ai nostri. Dupa ce sunt gata, carnatii se afuma la rumegus din lemn tare, apoi li se face dus.

"Pentru oltenesti se detaseaza spata, adica bucata din fata porcului, pieptul si cotletul. La final, din porc ramane numai pulpa", spune Stefan Padure, vicepresedintele Angst. Pentru carnatul oltenesc trebuie 90% carne si 10% grasime. Se mai adauga si carne de vita.

La raft costa 18,5 lei kilogramul. Daca are E-uri? "Bineinteles. Dar trebuie sa facem distinctia, nu toti aditivii sunt rai. Exista si E-uri acceptate. De exemplu, vitamina C este un E. Dar glutamati nu folosim, caci acestia sunt potentiatori de gust", mai zice vicepresedintele. Ne spune la ce trebuie sa ne uitam pe eticheta, atunci cand cumparam mezeluri: sa nu aiba glutamati, caragenan (alga care mentine apa) si carnea sa nu fi fost dezosata mecanic.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reportaj,
mezeluri,
carne,
Angst,
fabrica,
Buftea,
carnati,
fabricare
/actualitate/povestea-carnatilor-oltenesti-facuti-din-porci-belgieni-7812953
7812953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.