Poupet, BRD: Într-o lume perfectă, domnul Isărescu are dreptate, dar această lume nu este perfectă

Postat la 05 martie 2012 13 afişări

Preşedintele-director general al BRD, Guy Poupet, a afirmat, referindu-se la declaraţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, potrivit căruia băncile vor avea mai multă lichiditate şi trebuie să reducă dobânzile, că "într-o lume perfectă" guvernatorul are dreptate, dar realitatatea nu este perfectă.

"Într-o lume perfectă, domnul Isărescu are dreptate, dar această lume nu este perfectă. Rata de referinţă nu este una operaţională, este una indicativă, dar dacă de mâine guvernatorul continuă să elibereze nişte rezerve de la bănci, asta ar fi foarte foarte folositor şi dacă vrea să o facă şi în monedă străină va fi şi mai folositor, dar înţelege că este dificil pentru că trebuie să păstreze şi rezervele la banca centrală", a declarat şeful BRD Groupe Societe Generale. Isărescu a declarat joi că băncile vor avea mai multă lichiditate şi va trebui să reducă dobânzile, odată cu venirea primăverii şi topirea zăpezilor.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
brd,
poupet,
isarescu,
dobanzi
/actualitate/poupet-brd-intr-o-lume-perfecta-domnul-isarescu-are-dreptate-dar-aceasta-lume-nu-este-perfecta-9370038
9370038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.