Poţi câştiga chiar şi 7.000 de euro cu o singură imagine. Această tânără te învaţă cum

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 07 aprilie 2017 1740 afişări

Poţi câştiga chiar şi 7.000 de euro cu o singură imagine. Această tânără te învaţă cum

Cathy Yeulet trăieşte de de pe urma fotografiilor pe care le face în călătoriile din jurul lumii, deşi nu este un star pe Instagram, relatează Business Insider. Ea face poze pentru reviste, agenţii de publicitate, firme de marketing şi grupuri media.

Încă de la primii paşi în carieră imaginile au fost importante; lucra iniţial ca ajutor de editor foto, în timpul studenţiei. După terminarea studiilor, a început să călătorească. “Am reuşit să mă angajez ca editor foto pentru o revistă din Australia, iar apoi am avut acelaşi job în Hong Kong. Apoi am început să fac poze”.

S-a întors la Londra, în cadrul firmei pentru care lucrase în timpul studenţiei, iar politica acesteia era de a încuraja angajaţii să facă propriile poze. “Am început să ies pe teren cu fotografii pentru a vedea câţi bani câştigă din această meserie. La un moment dat m-am hotărât să fac asta de una singură”. A înfiinţat prima companie, Banana Stock, pe care a vândut-o în 2004, iar doi ani mai târziu a pornit firma cu care a cunoscut succesul: Monkey Business. “Suntem o companie de producţie – producem imagini şi materiale video şi călătorim în jurul lumii în timp ce facem aceste lucruri. Lucrăm în echipe de câte zece oameni, de obicei. Mă gândesc la lucrurile pe care trebuie să le pozăm sau să le filmăm”, povesteşte ea.

Principalul său client este banca de imagini Shutterstock, care furnizează peste 125 de milioane de imagini cu licenţă, 6 milioane de videoclipuri şi melodii către aproape 1,7 milioane de clienţi din 150 de ţări.

Peste 190.000 de colaboratori aprovizionează platforma, zilnic, cu aproape 150.000 de materiale. “Nu suntem plătiţi până când nu este vândut materialul. Dar au o expunere grozavă. În plus, lucrăm cu toată lumea din industrie, ca Adobe sau Getty”.

Ce ar trebui să pozezi?

“Sumele mari de bani se învârt în domenii precum afaceri, educaţie, lifestyle şi medicină. Trebuie să fie o imagine cât mai naturală. De aceea urmăresc la TV ce se ăntâmplă în viaţa de zi cu zi“.

Unde face pozele cel mai des?

Cele mai frecventate estinaţii de Yeulet şi echipa sa sunt Marea Britanie, SUA şi Africa de Sud. “Africa de Sud este minunată în perioada în care este iarnă în Marea Britanie. Capetown este un oraş uluitor de frumos.”

Cât puteţi câştiga?

“Noi câştigăm milioane, dar suntem o companie de producţie mare. Sunt oameni care pot face asta ca hobby şi să câştige bani frumoşi.” Cu un abonament de bază, pentru fiecare imagine vândută fotograful ăncasează în jur de 40 de cenţi.

Shutterstock a plătit în 2014 83,6 milioane de euro colaboratorilor săi.

Acestă imagine, pe care a făcut-o în curtea casei sale, este în acest moment în topul vânzărilor: a încasat de pe urma ei mai bine de 11.500 de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.