Potenţial tratament COVID-19 la orizont. Doi giganţi farmaceutici, aliaţi în cursa pentru vaccinul anti coronavirus

Postat la 08 iunie 2020 155 afişări

Potenţial tratament COVID-19 la orizont. Doi giganţi farmaceutici, aliaţi în cursa pentru vaccinul anti coronavirus

Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca ar putea fuziona cu Gilead Science, compania americană de biotehnologie care produce Remdesivir, potrivit Bloomberg.

AstraZeneca a contactat Gilead luna trecută şi nu a oferit detaliile unei eventuale tranzacţii. Dacă înţelegerea se va produce, fuziunea de 200 de miliarde de dolari ar fi cea mai mare afacere din domeniul farmaceutic.

Grupul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca i-a abordat pe rivalii americani de la Gilead Science, luna trecută, cu privire la o potenţială fuziune.

Dacă propunerea se va concretiza, ar deveni cea mai mare fuziune din Big Pharma. Ar crea o companie cu o valoare de aproape 200 de miliarde de dolari şi ar aduce împreună doi giganţi farmaceutici, lideri în industie în eforturile de a dezvolta un vaccin pentru coronavirus şi un tratament pentru Covid-19.

Cele două companii nu au comentat oficial informaţiile publicate de Bloomberg. Deşi ideea este analizată, companiile nu se află în discuţii oficiale, susţine sursa citată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tratament,
vaccin,
aliati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.