Turbulenţe pentru grupul german Lufthansa

Autor: Ioana Matei Postat la 08 iunie 2020 88 afişări

Turbulenţe pentru grupul german Lufthansa

Lufthansa a raportat o pierdere netă de 2,1 miliarde de euro în primele trei luni ale anului, comparativ cu o pierdere de 342 milioane de euro în aceeaşi perioadă din anul precedent, rezultatele fiind afectate în mod semnificativ de pandemie şi de scăderea numprului de zboruri, relatează CNBC.

Numărul pasagerilor a scăzut cu peste 26% în primul trimestru comparativ cu un an în urmă.

Există indicii că al doilea trimestru va fi puternic afectat de pandemie, pe fondul interdicţiilor de călătorie din întreaga lume.

Lufthansa a raportat o scădere de 98,1% a numărului de pasageri în aprilie faţă de anul precedent, în timp ce numărul de pasageri şi cantitatea de mărfuri transportate în luna mai au fost, de asemenea, „semnificativ mai mici”. Grupul a ţinut la sol 700 din cele 763 de avioane ale sale în aprilie şi mai.

Compania aeriană a spus că nu se aşteaptă ca actuala criză să se termine înainte de 2023 şi a prevăzut că 300 de avioane vor rămâne parcate în 2021 şi 200 în 2022.

(În fotografie, activişti din organizaţia Campact poartă măştile cancelarului german Angela Merkel şi ministrului de finanţe Olaf Schulz într-un protest împotriva salvării Lufthansa fără condiţii, organizat pe 27 mai.)

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.