Posibilă tranzaciţe gigant în sistemul bancar: BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, vrea să cumere gigantul olandez ABN Amro

Autor: Ştefan Stan Postat la 17 iunie 2022 32 afişări

Posibilă tranzaciţe gigant în sistemul bancar: BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, vrea să cumere gigantul olandez ABN Amro

BNP Paribas şi-a manifestat interesul pentru o potenţială achiziţie a ABN Amro Bank, creditorul olandez pentru consumatori care este deţinut de guvern de la criza financiară, relatează Bloomberg News.

Cea mai mare bancă din Franţa a contactat recent guvernul olandez pentru o întâlnire şi a discutat despre interesul său pentru o tranzacţie, au declarat persoanele respective, care au cerut să nu fie identificate deoarece informaţiile sunt private. BNP este atrasă de franciza de retail şi corporate a ABN Amro şi de oportunitatea de a se extinde în nordul Europei, au spus persoanele respective.

Guvernul olandez nu examinează serios interesul pentru moment, iar contactul preliminar al BNP nu a avansat către negocieri detaliate, au spus persoanele respective. Statul ar putea prefera să vândă mai multe acţiuni pe piaţă, ceea ce i-ar permite să strângă bani, păstrând în acelaşi timp un anumit control, a declarat una dintre persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnp paribas,
banca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.