Portugalia: Pieţele revin puternic joi, în aşteptarea unei înţelegeri între liderii politici

Postat la 04 iulie 2013 43 afişări

Bursa din Portugalia a revenit puternic joi, iar costurile de finanţare ale statului au scăzut, datorită speranţelor că liderii politici de la Lisabona pot depăşi tensiunile din ultimele zile, declanşate luni de demisia ministrului Finnaţelor.

Portugalia: Pieţele revin puternic joi, în aşteptarea unei înţelegeri între liderii politici

 Indicele PSI 20 al bursei de la Lisabona a urcat joi dimineaţă cu 3,5%, după o cădere puternică, de 5%, în şedinţa de miercuri.

Randamentul obligaţiunilor guvernamentale portugheze cu maturitatea la 10 ani a coborât spre 7%, după ce a atins miercuri seară pragul alarmant de 7,5%, potrivit The Guardian.

Criza politică a început luni seară, cu demisia ministrului de Finanţe Vitor Gaspar, aparent nemulţumit de rezultatele acordului încheiat în 2011 cu UE şi FMI, prin care Portugalia s-a angajat la măsuri de austeritate şi reforme structurale în schimbul unui program de finanţare externă de 78 miliarde euro derulat până în 2014. Statul ar trebui să revină anul viitor pe pieţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/portugalia-pietele-revin-puternic-joi-in-asteptarea-unei-intelegeri-intre-liderii-politici-11084371
11084371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.