Ponta scrie beneficiarilor POSDRU: Susţinem proiecte corecte, cererile vor fi verificate şi plătite

Postat la 26 februarie 2013 15 afişări

Premierul Victor Ponta a transmis, luni, o scrisoare către beneficiarii contractelor de finantare aferente POSDRU, în care anunţă că autoritatea de management a achitat, joi şi vineri, peste 900 cereri de rambursare şi că în martie vor fi verificate şi plătite toate cererile aflate în întârziere.

Cererile de rambursare achitate depăşesc 330 milioane lei ca valoare cumulată şi au fost decontate pentru circa 800 beneficiari ai Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Potrivit premierului, prin deblocarea programelor UE, rata de absorbţie a fondurilor europene din cadrul POSDRU a crescut de la 7,73% în decembrie 2012 la aproape 12% în prezent.

În scrisoarea transmisă, premierul asigură că Guvernul va susţine toate proiecte "corecte" derulate în prezent şi în viitor prin programe europene.

Plăţile aferente POSDRU au fost suspendate în vara anului trecut, pentru nereguli identificate în atribuirea anterioară şi derularea unor proiecte.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POSDRU,
Ponta,
beneficiari,
plăti
/actualitate/ponta-scrie-beneficiarilor-posdru-sustinem-proiecte-corecte-cererile-vor-fi-verificate-si-platite-10604828
10604828
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.