Ponta: O eroare a Statisticii privind PIB-ul reduce cheltuielile bugetare cu aproape 1 miliard lei

Postat la 04 ianuarie 2013 17 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara că o eroare de calcul a Institutului Naţional de Statistică (INS) privind Produsul Intern Brut (PIB) va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevăzute pentru anul viitor cu aproape 1 miliarde de lei pentru încadrarea în ţinta de deficit stabilită.

Vorbind despre necesitatea construirii unui buget realist, Ponta a afirmat la B1 TV: "Apar în fiecare zi tot felul de elemente. De exemplu, am aflat la sfârşitul anului trecut, aproape de Revelion, acum mi s-a confirmat, că o greşeală de calcul a Institutului Naţional de Statistică privind Produsul Intern Brut în 2011, 2012, o greşeală care înseamnă 20 miliarde de lei la PIB în plus, calculate iniţial şi reduse acum, înseamnă implicit la deficit cheltuieli mai mici cu aproape un miliard de lei.

Ponta a arătat apoi la RTV că va cere vineri ca această situaţie să fie verificată şi, dacă eroarea se confirmă, atunci, foarte probabil, va înlocui conducerea INS.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ponta,
PIB,
bugete
/actualitate/ponta-o-eroare-a-statisticii-privind-pib-ul-reduce-cheltuielile-bugetare-cu-aproape-1-miliard-lei-10427208
10427208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.