Ponta: Ne angajăm răspunderea pe Legea regionalizării dacă avem consens în Parlament, mai puţin PDL

Postat la 29 aprilie 2013 18 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că singurul caz în care se va apela la angajarea răspunderii pe Legea regionalizării va fi situaţia în care, după revizuirea Constituţiei, va exista un consens între toate forţele politice, mai puţin PDL, pe care l-a catalogat drept un partid neserios.

Ponta: Ne angajăm răspunderea pe Legea regionalizării dacă avem consens în Parlament, mai puţin PDL

 "Nu vom avea angajarea răspunderii Guvernului pe legea regionalizării decât dacă există un acord cu toate forţele politice din Parlament. Când vorbesc de forţe politice din Parlament, nu mă refer la PDL, că ei nu mai există, ei sunt pe post de «Gică contra» sau fac, aşa, un fel de balet de opoziţie, dar de fapt se ceartă între ei", a susţinut Ponta.

El a fost întrebat despre poziţia vicepreşedintelui UDMR Laszlo Borbely, care a precizat că nu susţine varianta propusă de USL pentru regionalizare.

"Dar n-au văzut forma, poate se ... s-ar putea să nu se opună. Dar dacă nu există acest acord cu toate forţele politice serioase, mai puţin PDL, pe care nu-i consider o forţă politică serioasă, legea va merge în Parlament şi va fi adoptată de Parlament, dar numai după aprobarea revizuirii Constituţiei. Înainte de asta, nu are niciun rost să vorbim, dacă nu trecem în Constituţie că există regiuni", a precizat premierul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-ne-angajam-raspunderea-pe-legea-regionalizarii-daca-avem-consens-in-parlament-mai-putin-pdl-10818319
10818319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.