Ponta: Minoritatea maghiară din România nu are nevoie să fie folosită de cei de la Budapesta

Postat la 20 februarie 2013 18 afişări

Premierul Victor Ponta consideră că gesturile oficialităţilor ungare privind steagul secuiesc sunt "provocări" bazate pe o problemă de politică internă a ţării vecine şi că minoritatea maghiară "nu are nevoie să fie folosită de cei de la Budapesta", adăugând: "Eu vreau să fim foarte inteligenţi".

Întrebat, miercuri, la UBB Cluj-Napoca, dacă parteneriatul strategic cu Ungaria este compromis după scandalul steagului secuiesc, premierul Victor Ponta a răspuns negativ.

"Nu, sunt absolut convins că gesturile din ultimul timp sunt provocări bazate pe o problemă de politică internă a Ungariei - cei de la Fidesz se pregătesc şi ei de alegeri. Argumente economice şi sociale nu prea au şi atunci folosesc, ca de fiecare dată, povestea cu România, cu Slovacia, cu Serbia. Eu vreau să fim foarte inteligenţi şi vreau să fim, pe de-o parte, fermi: legile şi Constituţia României se respectă întotdeauna, minoritatea maghiară din România nu are nevoie să fie folosită de cei de la Budapesta pentru bătălia de la Budapesta. Daţi-mi voie să fiu ferm, dar în acelaşi timp să nu cad în capcana provocărilor, iar mai departe vom încerca să avem aceeaşi atitudine", a spus Ponta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ponta,
Minoritatea maghiară,
Budapesta
/actualitate/ponta-minoritatea-maghiara-din-romania-nu-are-nevoie-sa-fie-folosita-de-cei-de-la-budapesta-10577438
10577438
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.