Ponta, despre Sergiu Nicolaescu: O stea a României, care a lăsat românilor o bogată zestre culturală

Postat la 03 ianuarie 2013 14 afişări

Premierul Victor Ponta a transmis joi un mesaj de condoleanţe familiei lui Sergiu Nicolaescu, subliniind că anul 2013 a debutat dureros cu decesul regizorului, o "stea a României", care lasă românilor o adevărată şi bogată zestre culturală.

Anul 2013 a debutat într-un mod cum nu se putea mai dureros. Vestea cutremurătoare a trecerii în nefiinţă a uneia dintre cele mai mari valori a României, maestrul Sergiu Nicolaescu, marchează finalul trist al unui capitol din istoria noastră. Un capitol care s-a întins peste generaţii, care a închegat spiritual poporul român şi care a însemnat mult mai mult decât un îndelung moment de aur al cinematografiei româneşti. O valoare adevărată nu va putea fi niciodată mărginită în limitele unui singur domeniu, influenţele creaţiei sale fiind imposibil de cuantificat. Stingerea din viaţă a maestrului Sergiu Nicolaescu va fi poate mai uşor de îndurat dacă privim la ceea ce a lăsat în urma sa. O stea a României s-a stins astăzi, însă maestrul lasă în urma sa o adevărată zestre culturală românilor, o bogăţie care nu va putea fi dată niciodată uitării", arată primul-ministru în mesajul de condoleanţe.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sergiu nicolaescu,
deces,
pierdere,
arta
/actualitate/ponta-despre-sergiu-nicolaescu-o-stea-a-romaniei-care-a-lasat-romanilor-o-bogata-zestre-culturala-10424830
10424830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.