Ponta: Am menţinut cota unică de 16%, deşi ca social-democrat nu-mi place

Autor: Iulian Anghel Postat la 06 februarie 2013 9 afişări

Opoziţia a susţinut ieri la dezbaterea bugetului de stat în Parlament că bugetul pe 2013 construit de guvern este unul „socialist“ întrucât 90% din cheltuielile bugetare merg spre funcţionarea instituţiilor şi nu pentru investiţii.

Premierul Victor Ponta a arătat însă că proiectul de buget a fost construit pe menţinerea cotei unice de impozitare de 16% - un mesaj, spune el, adresat comunităţii de afaceri - şi este agreat de FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. "Pentru cota unică de 16%, nu am ascuns niciodată şi nu voi ascunde nici în continuare faptul că, fiind social-democrat, cred în impozitarea diferenţiată, însă înţelegerea politică pe care s-a bazat formarea Uniunii Social-Liberale şi promisiunea fermă făcută de noi în campania electorală privind păstrarea cotei unice se reliefează în acest buget şi îmi doresc ca mesajul pentru mediul de afaceri să compenseze ceea ce, din punctul de vedere al unui social-democrat, este mai puţin bine-venit în ceea ce priveşte zona socială. Am menţinut cota unică şi o vom menţine în continuare", a declarat premierul în plenul Parlamentului, la dezbaterile privind proiectul legii bugetului de stat pe 2013. Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a adoptat ieri legea bugetului de stat pe 2013, al doilea punct pe ordinea de zi fiind proiectul legii bugetului asigurărilor, după ce cele două proiecte de acte normative au trecut, săptămâna trecută, cu amendamente nesemnificative, de comisiile reunite de buget-finanţe.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Victor Ponta,
bugetul pe 2013,
cota unică
/actualitate/ponta-am-mentinut-cota-unica-de-16-desi-ca-social-democrat-nu-mi-place-10546116
10546116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.