Poliţiştii unei structuri din cadrul IGPR, cu sediul în Cluj-Napoca, realizează profiluri care duc la prinderea infractorilor

Postat la 13 iunie 2018 136 afişări

Poliţiştii unei structuri din cadrul IGPR, cu sediul în Cluj-Napoca, fac profilul unor infractori implicaţi în trafic de persoane, de minori, droguri, proxenetism, crime şi altele, realizând analize care duc la sprijinirea identificării autorilor, un caz important fiind ”Academia Infractorilor”.

Poliţiştii unei structuri din cadrul IGPR, cu sediul în Cluj-Napoca, realizează profiluri care duc la prinderea infractorilor

Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor (UTAI) Cluj-Napoca a fost înfiinţată în anul 2006, reprezentanţii acesteia acceptând pentru prima oară să dezvăluie, prin intermediul MEDIAFAX, detalii din activitate.

Şeful structurii, comisar-şef de poliţie Daniela Păcurar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că analizele efectuate conduc, de asemenea, şi la identificarea unor elemente de probă noi în administrarea anchetelor.

”Unitatea noastră a avut o contribuţie importantă în ceea ce priveşte soluţionarea unui număr mare de dosare penale, prin realizarea de analize operaţionale care sprijină activitatea organelor judiciare în identificarea autorilor infracţiunilor, precum şi în identificarea unor elemente de probă noi în administrarea anchetelor, atât în cazul infracţiunilor care au vizat viaţa, integritatea corporală sau sănătatea, cât şi în cazul infracţiunilor îndreptate împotriva patrimoniului”, a explicat Daniela Păcurar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.