Poliţiştii trebuie să verifice masca. Europol: Vom avea al doilea job: croitor filator

Autor: Laura Buciu Postat la 08 ianuarie 2022 41 afişări

Poliţiştii trebuie să verifice masca. Europol: Vom avea al doilea job: croitor filator

Sindicaliştii de la Europol spun că poliţiştii vor avea, de sâmbătă, un al doilea job: croitor-filator sau specialist în microfibre, pentru că vor trebui să verifice tipul măştii purtat de români. Postarea amuzantă a devenit virală.

„Poliţiştii vor avea un al doilea job: croitor-filator si specialist în microfibre. Începând de mâine (sâmbătă - n.r.), odată cu intrarea în vigoare a noii Hotărâri de Guvern prin care poliţiştii vor trebui să verifice tipul şi calitatea măştilor de protecţie purtate de populaţie, aceştia îşi vor putea asigura un al doilea job, în funcţie de îndemânarea fiecăruia”, scriu sindicaliştii din Poliţie, pe Facebook.

Ei spun că printre cele mai de interes meserii sunt cele de: croitor-filator, inginer textil, designer vestimentar şi specialist în microfibre.

„Aceştia vor putea da de asemenea sfaturi dacă tipul mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi, putând acorda astfel calificative şi apreciind dacă oamenii au sau nu stil”, continuă, în aceeaşi manieră amuzantă, sindicaliştii.

Poliţiştii adaugă faptul că, lăsând gluma la o parte, situaţia este „ridicolă”.

„Colegii noştri de mâine (sâmbătă - n.r.) vor trebui să verifice tipul măştii şi calitatea materialului din care acestea sunt confecţionate. Pentru a fi bine edificaţi cu această nouă „atribuţie” îl rugăm chiar pe ministrul Lucian Bode să facă o lecţie demonstrativă pentru toţi poliţiştii de verificare a măştii unei persoane. Reiterăm faptul că poliţiştii nu au fost instruiţi şi nici nu au cunoştinţele necesare pentru acest tip de verificări aberante”, mai spun sindicaliştii Europol în postarea lor.

Masca de protecţie chirurgicală sau FPP2 va deveni obligatorie în toate spaţiile frecventate de oameni, din momentul în care incidenţa trece de 1 la mie. Decizia intră în vigoare de sâmbătă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poliţie,
europol,
mască

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.