Vreti sa vi se desfiinteze judetul?

Autor: Mihai Mitrica Postat la 18 iunie 2011 54 afişări

Nivelul urmator in dezbaterea privind reorganizarea administrativa a Romaniei a fost deja indicat de atitudinea liderilor opozitiei. Victor Ponta si Crin Antonescu, copresedintii USL, au cerut presedintilor de consilii judetene afiliati aliantei sa organizeze referendumuri locale privind desfiintarea actualelor structuri administrative.

Potrivit primelor semnale, un astfel de referendum ar putea fi organizat luna viitoare in judetul Vrancea care, potrivit viziunii PDL de reorganizare administrativa, ar putea fi alipit unui mega-judet "Moldova de Sud" cu capitala la Constanta.

Modelul de intrebare pe care liderii USL vor sa-l promoveze pentru viitoarele referendumuri este "Sunteti de acord cu intentia presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de a desfiinta judetul dumneavoastra?", pentru a se asigura ca voturile majoritare vor fi negative, din cauza actualei scaderi in popularitate a presedintelui.

De partea sa, PDL continua sa promoveze ideile reorganizarii fara a avea un proiect tangibil si se multumeste sa dea asigurari ca este pregatita sa modifice cinci legi organice prin ordonanta de urgenta pentru ca noua forma a judetelor sa fie instituita pana la alegerile din 2012.

Singurul rezultat palpabil al primelor zile de discutii este cresterea presiunilor nationaliste, dupa ce UDMR a fost presata atat din interior, cat si din exterior (vicepremierul ungar este deja protagonistul unui astfel de incident diplomatic) sa militeze si mai activ pentru autonomia Tinutului Secuiesc.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/vreti-sa-vi-se-desfiinteze-judetul-8356380
8356380
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.