Vine vreo remaniere de guvern sau ne vedem frumos de vacanta?

Autor: Mihai Mitrica Postat la 02 iulie 2011 15 afişări

Tema inceputului de vacanta parlamentara se anunta a fi reorganizarea Guvernului, posibil chiar printr-o remaniere pe baza indicatorilor evocati de presedintele Traian Basescu la inceputul lunii iunie.

In aceasta saptamana a expirat ultimatumul pe care presedintele l-a dat ministrilor pentru a-si evalua activitatea, in special in ce priveste atragerea de fonduri europene. Subiectul a devenit si mai complex dupa ce a fost facuta publica informatia ca oficialii europeni i-au sugerat premierului Emil Boc ca ar fi nevoie de o reimprospatare a acestui domeniu, iar acesta a inteles ca e de dorit infiintarea unui nou minister, care sa se ocupe exclusiv cu gestionarea finantarilor comunitare.

Tehnic vorbind, numirea unui nou ministru presupune schimbarea formulei de guvernare, ceea ce presupune acordul Parlamentului, proaspat intrat in vacanta. Desi nu ar fi o premiera, convocarea parlamentarilor intr-o sesiune extraordinara pare destul de improbabila; in caz contrar, decizia ar putea fi amanata cel putin pana la toamna.

E de remarcat totusi coincidenta ca Elena Udrea, ministrul cu cele mai multe fonduri europene atrase, potrivit propriilor declaratii, este desprinsa de gestiunea proiectelor europene la foarte putin timp dupa ce Comisia Europeana a anuntat sistarea platilor si lansarea unei ample anchete legate de atribuirea fondurilor in cadrul Proiectului Operational Regional (POR), aflat in administrarea ministerului condus de aceeasi Elena Udrea.

E foarte posibil ca subiectul sa fie ingropat in sertarele discutiilor despre viitorul minister al fondurilor europene sau despre reorganizarea portofoliilor in noul guvern Boc.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/vine-vreo-remaniere-de-guvern-sau-ne-vedem-frumos-de-vacanta-8427987
8427987
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.