Victor Ponta a fost ales presedinte al PSD

Postat la 21 februarie 2010 24 afişări

Rezultatele alegerilor interne din Partidul Social Democrat au fost anuntate tarziu in noapte, Victor Ponta (38 de ani) fiind ales presedinte al partidului.

Victor Ponta a obtinut 856 de voturi in timp ce Mircea Geoana a obtinut 781 de voturi, potrivit rezultatelor finale; 16 voturi au fost anulate.

Victor Ponta a fost felicitat telefonic de catre presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, de sustinatori si de contracandidatul sau, Mircea Geoana.

Dupa anuntarea rezultatelor finale, Mircea Geoana a declarat ca "ii urez lui Victor Ponta tot succesul din lume. Sa iti mearga tie bine si daca iti va merge tie bine va fi la fel si pentru partid si pentru tara. Ponta este un om tanar si de perspectiva si vreau sa il ajutati cu totii, indiferent de cum ati votat in aceasta perioada. (...) Unitatea este mai importanta decat orgoliul oricaruia dintre noi". Mircea Geoana a mai declarat ca va ramane o figura publica in Romania, pierderea alegerilor interne din PSD fiind pusa, in parte, si pe seama pierderii alegerilor pentru Cotroceni.

Dupa anuntarea rezultatelor finale, Victor Ponta a declarat, de la tribuna partidului, ca nu si-a pregatit un discurs, incepand cu multumiri pentru colaboratori. "Imi doresc sa pastram unitatea partidului, chiar si cei care au votat cu domnul Geoana. (...) Cred ca de luni, partidul nostru are o sansa uriasa: de a arata ca poate face schimbari, sa accepte prin vot democratic un presedinte enervant de tanar - dupa cum ar spune unii dintre colegii mei - sa fie o alternativa la PDL si PNL. (...) Vreau sa cred ca atat Ion Iliescu, cat si Adrian Nastase si Mircea Geoana si cei care vor fi alesi (n.red. in celelalte functii ale partidului) ma vor ajuta."

Sursa foto: Mediafax

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/victor-ponta-a-fost-ales-presedinte-al-psd-5579751
5579751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.