USL vrea regionalizarea tarii pana in 2016. Emil Boc: Baronii PSD si PNL au batut cu pumnul in masa

Postat la 11 iunie 2011 81 afişări

Presedintele PDL, premierul Emil Boc, sustine ca, prin modelul de reorganizare administrativa prezentat sambata, USL demonstreaza ca vrea de fapt amanarea acestui proces pana in 2016, pentru ca "baronii" acestei aliante "au batut cu pumnul in masa".

Liderul PDL a mai sustinut ca acest proiect duce si la cresterea costurilor de functionare a statului si la ingreunarea proiectelor de dezvoltare, intrucat vor aparea noi avize, iar victimele vor fi oamenii de afaceri, firmele si cetatenii. In plus, modelul ar va duce si la neintelegeri, intrucat, daca sunt pastrate actualele judete si se infiinteaza si regiunile, orice proiect regional va trebui negociat cu judetele, ceea ce, de fapt, va bloca orice proces de modernizare.

Vezi aici viziunea USL despre dezvoltarea regionala a Romaniei.

Viziunea USL privind administratia publica si dezvoltarea regionala, prezentata sambata de seful PSD, Victor Ponta, prevede ca cele opt regiuni de dezvoltare sa devina si centre ale administratiei regionale, iar Guvernul sa desemneze opt prefecti ai regiunilor. In perioada 2012-2016 ar urma sa se construiasca institutii noi, una dintre acestea fiind un consiliu regional cu presedinte ales direct de cetateni, cu membri cu atributii in domenii executive si buget propriu.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/usl-vrea-regionalizarea-tarii-pana-in-2016-emil-boc-baronii-psd-si-pnl-au-batut-cu-pumnul-in-masa-8333723
8333723
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.