Unde sunt trandafirii?

Postat la 13 noiembrie 2007 1 afişăre

Presedintele georgian Mihail Saakasvili a anuntat convocarea de alegeri prezidentiale anticipate pentru 5 ianuarie 2008, in urma unui val de proteste in care i-a fost solicitata demisia.

Alegerile erau prevazute initial pentru toamna lui 2008.  Presedintele a anuntat ca va organiza si un referendum pentru stabilirea datei alegerilor legislative, care ar putea fi organizate in primavara sau toamna lui 2008.

Presedintele Georgiei a respins de mai multe ori varianta convocarii de alegeri legislative anticipate, refuzand sa cedeze „santajului“ opozitiei, care a organizat demonstratii in fata sediului Parlamentului. Opozitia georgiana ceruse initial numai alegeri anticipate, dar ulterior a solicitat si demisia lui Saakasvili, acuzandu-l de coruptie.

Protestul s-a transformat in cea mai ampla miscare de strada declansata dupa „revolutia trandafirilor“ din 2003, soldata cu inlaturarea de la putere a fostului presedinte Eduard Sevardnadze. Reprezentantii NATO si ai UE si-au declarat ingrijorarea fata de faptul ca Saakasvili a ordonat reprimarea brutala a demonstratiilor si a decretat stare de urgenta, in timp ce conducerea de la Tbilisi a acuzat implicarea Moscovei in tentativa de a-l rasturna de la putere pe presedinte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Saakasvili,
Georgia
/actualitate/politic/unde-sunt-trandafirii-1036583
1036583
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.