Un mafiot, pe langa Berlusconi

Postat la 19 iulie 2010 15 afişări

Un membru al guvernului lui Silvio Berlusconi, Nicola Consentino, pe numele caruia a fost emis un mandat de arestare pentru complicitate cu mafia, a demisio-nat tocmai cand o motiune de cenzura impotriva sa urma sa fie prezentata in Camera Deputatilor.

Cosentino, care pana in 2009 reprezenta un potential candidat la preşedintia regiunii Campania (sud), este acuzat ca a ajutat, incepand din anii '90, mafia napolitana, Camorra. In acelaşi timp, aproximativ 3.000 de agenti ai politiei au participat la cea mai mare operatiune impotriva mafiei calabreze din ultimii ani, peste 300 de persoane fiind arestate, inclusiv liderul 'Ndrangheta, in sutele de descinderi din Calabria (sud) şi din nordul peninsulei.

Acuzatiile impotriva sutelor de suspecti sunt asociere de tip mafiot, trafic de arme şi de droguri, asasinate şi actiuni de extorsiune. Potrivit agentiei ANSA, in afara de arestari, au fost confiscate bunuri, arme şi droguri in valoare de zeci de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
berlusconi,
Nicola Consentino,
/actualitate/politic/un-mafiot-pe-langa-berlusconi-6584897
6584897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.