UDMR le dă iarăşi peste mână celor de la PDL

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 11 martie 2012 22 afişări

Nici nu şi-a rostit bine preşedintele Traian Băsescu discursul din Parlament cu lista de priorităţi trasate coaliţiei, că UDMR şi-a reintrat în rolul de înlocuitor al opoziţiei aflate în grevă.

Preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, şi vicepreşedintele Laszlo Borbely au declarat că nici legea reorganizării administrative, nici legea electorală şi nici cea a sănătăţii nu pot fi adoptate în an electoral, pentru că sunt legi-cadru a căror punere în practică revine viitoarei legislaturi.

Cât priveşte reducerea numărului de parlamentari la 300 şi trecerea la votul uninominal pur, cerută de Băsescu, UDMR a propus deja propria sa variantă (respinsă de PDL), cu 389 de parlamentari şi uninominal mixt cu vot pe listă şi va cere în continuare adoptarea unei soluţii de compromis, întrucât, în opinia Uniunii, varianta Băsescu ar lăsa fără reprezentare parlamentară largi categorii de votanţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/udmr-le-da-iarasi-peste-mana-celor-de-la-pdl-9387080
9387080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.