Totul pentru Boc, totul pentru victorie

Autor: Mihai Mitrica Postat la 19 martie 2011 51 afişări

Pana la 12 aprilie, democrat-liberalii vor afla cine sunt cei care vor sa-i conduca si pe sprijinul caror organizatii se pot baza. Aparent, cursa a pornit cu un avans considerabil al premierului Emil Boc, sprijinit la vedere de presedintele Traian Basescu (care deja nu se mai impiedica in prevederile constitutionale privind neutralitatea politica), dar si de apropiatii taberei cotroceniste, in frunte cu Elena Udrea.

Insa vulnerabilitatile cu care premierul a plecat la drum nu ii anunta un parcurs linistit spre o victorie sigura la Conventia Nationala din 14 mai: in primul rand, zvonurile referitoare la demisia sa din functia executiva pentru a se putea concentra pe competitia politica au greutatea unei pietre de moara de gatul unui candidat care isi doreste sa convinga plenul partidului ca isi poate asuma in continuare misiuni de conducere. In al doilea rand, modul in care apropiatii lui Vasile Blaga sunt ori redusi la tacere, ori acaparati de cealalta mare tabara il pot victimiza pe cel dintai, in perspectiva unei dezbateri interne ce nu se va purta in jurul unor principii politice inalte, ci mai degraba va fi polarizata de relatia fiecaruia dintre candidati cu presedintele Traian Basescu.

Miza luptei interne din PDL este astfel tot mai evident incercarea presedintelui de a recastiga controlul intr-un partid de guvernare care da tot mai multe semne de nervozitate, cu cat perspectiva anului electoral 2012 se apropie mai mult.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/totul-pentru-boc-totul-pentru-victorie-8075399
8075399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.