Tot pe primul loc

Postat la 17 iunie 2008 10 afişări

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a respins informatiile vehiculate de BBC, care cita un document al Biroului de Statistica de la Londra sustinand ca in Romania 15 copii din 1.000 mor pana sa implineasca un an. O asemenea rata ar plasa Romania pe locul 1 in Europa la mortalitate infantila. Nicolaescu spune ca indicatorii care spun ca Romania ar fi pe primul loc in Europa la mortalitate infantila sunt vechi si ca datele pentru 2008 nu au fost procesate inca.

Datele pentru 2006 oferite de Centrul de Calcul al Ministerului Sanatatii arata ca media deceselor la nou-nascuti a ajuns la 13,91 la mie, iar potrivit Biroului de Statistica al Uniunii Europene, Eurostat, in 2007 Romania a inregistrat o medie de 12 decese la mie, de asemenea in scadere. Totusi, si in aceste conditii Romania ramane tot pe primul loc in Europa la capitolul mortalitate infantila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
mortalitate,
natalitate,
Nicolaescu,
BBC,
copii
/actualitate/politic/tot-pe-primul-loc-2715382
2715382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.