Stolojan: In loc sa ne apropiem de un standard de viata european, ne departam de el

Postat la 14 mai 2011 20 afişări

Cresterea economica a Romaniei este mai mica decat cresterea economica medie a UE, ceea ce arata ca, in loc sa ne apropiem de un standard de viata european, exista riscul sa ne departam de el, a declarat sambata Theodor Stolojan, prim-vicepresedinte al PDL.

"Iata de ce avem nevoie de continuitate a politicilor la guvernare. Sa inlaturam ideea ca doctrinele politice se reduc la un singur lucru - clientelismul politic", a afirmat Stolojan la Conventia Nationala a PDL, la care il sustine pe Emil Boc pentru functia de presedinte. "PDL are datoria de a intrerupe aceasta perceptie a populatiei", a mai spus Stolojan.

Economia Romaniei a crescut in primele trei luni ale anului cu 0,3% termeni reali fata de trim. I 2010 si cu 0,6% fata de ultimele trei luni din 2010. Cresterea economica medie a UE a fost de 2,5% in perioada ianuarie-martie fata de aceeasi perioada din 2010. Cele mai mari cresteri ale PIB le-au avut Estonia (8%), Lituania (6,8%), Finlanda (5,2%) si Germania (4,8%).

In discursul tinut sambata in fata celor 1.400 de delegati la Conventie, presedintele Traian Basescu a apreciat ca Romania va avea anul acesta o crestere economica mai mare decat cea de 1,5% estimata in prezent. El a prezentat iesirea din recesiune drept un motiv de a incuraja PDL sa "continue", exprimare care denota sustinerea fata de actualul premier Emil Boc.

Comisia Europeana si FMI prognozeaza pentru Romania o crestere economica de 1,5% in acest an, iar la anul intre 3,5% si 4%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
economie,
PDL,
Stolojan,
Basescu,
Boc,
UE
/actualitate/politic/stolojan-in-loc-sa-ne-apropiem-de-un-standard-de-viata-european-ne-departam-de-el-8266821
8266821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.