Scandalul Bettencourt continua

Postat la 26 iulie 2010 19 afişări

Guvernul francez si-a dat acordul pentru audierea de catre politie a ministrului muncii, Eric Woerth, in dosarul politico-fiscal vizand averea mostenitoarei grupului L’Oreal, Liliane Bettencourt, dosar care continua sa prejudicieze imaginea regimului Sarkozy.

Potrivit Parchetului din Nanterre, de la periferia pariziana, audierea, a carei data nu a fost inca dezvaluita, va avea loc in vederea anchetei preliminare vizand inregistrarile secrete realizate la domiciliul lui Liliane Bettencourt in perioada mai 2009-mai 2010.

Aceste interceptari sugereaza posibile fraude fiscale in administrarea averii mostenitoarei grupului L'Oreal si un eventual conflict de interese legat de functia lui Florence Woerth in cadrul companiei care se ocupa de administrarea averii celei mai bogate femei din Franta, intr-un moment cand sotul ei, Eric Woerth, era ministru al bugetului (2007 - martie 2010).

Consiliul de Ministri si-a dat acordul de cel putin sase ori, dupa anul 2000, pentru audierea unor membri ai guvernului in cadrul unor anchete judiciare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/scandalul-bettencourt-continua-6690636
6690636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.