Reactoare cate vrem noi

Postat la 21 iunie 2010 13 afişări

Iranul va construi “in curand” un nou reactor de cercetare nucleara in domeniul medical, “mai puternic” decat cel de care dispune in prezent la Teheran, a anuntat directorul programului nuclear iranian, Ali Akbar Salehi.

Directorul Organizatiei pentru Energie Atomica nu a facut precizari privind stadiul de evolutie a proiectului, capacitatea noului reactor si locul unde va fi construit. Iranul dispune in prezent de un reactor de cercetare nucleara de cinci megawati, construit inainte de revolutia islamica din 1978.

Lansarea de catre Iran, in februarie, a productiei de uraniu imbogatit la nivelul de 20% (in loc de 3,5%, ca inainte) pentru acest reactor a declansat o noua criza in relatiile cu comunitatea internationala, care suspecteaza Teheranul ca incearca sa obtina in secret arma nucleara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
reactoare nucleare,
onu,
/actualitate/politic/reactoare-cate-vrem-noi-6430658
6430658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.