Presedintele Basescu: Regele Mihai a fost "sluga la rusi" si a comis un act de tradare abdicand

Postat la 22 iunie 2011 79 afişări

Abdicarea Regelui Mihai in 1947 nu a fost un mare act patriotic, ci unul de tradare a interesului national al Romaniei, a declarat miercuri seara presedintele Traian Basescu, invitat la B1 TV.

La 22 iunie se implinesc 70 de ani de la momentul 22 iunie 1941, cand maresalul Ion Antonescu a ordonat trecerea Prutului de catre armata romana pentru eliberarea Basarabiei. Cu aceasta ocazie, realizatorii Ion Cristoiu si Robert Turcescu l-au intrebat pe presedinte ce decizie ar fi luat daca s-ar fi aflat in situatia lui Antonescu.

Traian Basescu a raspuns ca da, intrucat stia ca avea datoria de a-i elibera pe romanii de dincolo de Prut. El a comentat apoi faptul ca Ion Antonescu ramane singurul considerat responsabil de Holocaust contra evreilor si tiganilor ori de deportarile din Transnistria, uitandu-se ca, daca Antonescu era la acea vreme prim-ministrul tarii, "Romania avea si un sef de stat". Aluzia lui Traian Basescu a fost la faptul ca regele Mihai nu a fost blamat niciodata pentru violentele rasiste si deportarile din acei ani, ci dimpotriva, considerat un erou national.

Acesta a fost contextul in care Basescu a apreciat ca abdicarea regelui din 1947 "nu a fost un mare act patriotic, ci unul de tradare a interesului national al Romaniei".

"Noi nu ne asezam corect valorile. Unora le dam averile, iar pe altii ii declaram criminali de razboi. Seful de stat si primul-ministru. Doar pentru ca unul era sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare, il iertam de toate pacatele?" a spus presedintele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/presedintele-basescu-regele-mihai-a-fost-sluga-la-rusi-si-a-comis-un-act-de-tradare-abdicand-8373983
8373983
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.