Preşedintele acuză partidele politice de lipsă de credibilitate şi cheamă societatea civilă în ajutor

Postat la 25 ianuarie 2012 13 afişări

Foarte multe partide susţin că ele reformează România, dar nu pot fi credibile atâta timp cât nu s-au putut reforma ele însele, a afirmat miercuri preşedintele Traian Băsescu.

"Este nevoie ca România să meargă înainte cu partide responsabile, modernizate, care înţeleg ziua de mâine", a spus preşedintele. "Fără modernizare, România este condamnată", a insistat el, afirmând că trebuie ca "politicienii să iasă de sub suspiciunea fraudării fondurilor publice".

În context, preşedintele a spus că este nevoie de reluarea legii sănătăţii, "pe o altă platformă de încredere şi o altă voce, cu eventuale modificări". "Am înregistrat un eşec în prezentarea proiectului legii sănătăţii, eşec care mi se datorează", a recunoscut şeful statului.

De asemenea, se impune "eficientizarea regiilor şi desfiinţarea clientelismului politic", astfel încât resursele bugetului "să poată fi redistribuite către zonele societăţii unde este nevoie de ele", iar cetăţenii să poată intra pe site-urilor instituţiilor publice şi să poată vedea imediat modul cum s-au aprobat cheltuielile şi cum a fost folosit fiecare leu alocat de la buget.

Referitor la corupţia din zona politicii, Traian Băsescu a respins acuzaţiile că "ar face dosare" şi că "DNA este instrumentul preşedintelui". "Nu există niciun procuror care să poată spune că preşedintele i-a cerut să facă un dosar. Este sub demnitatea unui preşedinte să facă asta şi cei care au această abordare nu fac decât să mintă."

Preşedintele a evocat şi acuzaţia că "Băsescu conduce PDL": "Aici nu mai am niciun comentariu, decât să vă spun că, dacă l-aş fi condus eu, partidul ar fi fost mult mai bine condus".

El a făcut apel la sprijinul societăţii civile pentru modernizarea societăţii şi lupta contra corupţiei, inclusiv a celei din clasa politică. "Societatea civilă de bună calitate s-a retras în cochilie. Este timpul să revină, pentru că altfel locul ei va fi ocupat de foarte mulţi neaveniţi care se revendică a reprezenta societatea civilă."

De asemenea, Băsescu a chemat şi intelectualii să-l ajute - "intelectualitatea care, probabil descurajată de criză, de unele măsuri ale Guvernului sau poziţii ale mele, s-a retras şi nu vrea să se mai implice în viaţa socială şi politică".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/presedintele-acuza-partidele-politice-de-lipsa-de-credibilitate-si-cheama-societatea-civila-in-ajutor-9175837
9175837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.