Poate câştiga Noua Republică 15% din voturi la alegerile de la anul? (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 octombrie 2011 42 afişări

Speranţele PDL în păstrarea dreptei la putere prin intermediul viitorului partid Noua Republică devin mai mari pe zi ce trece.

În speţă, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a estimat la TVR Info că Noua Republică, formaţiunea condusă de Mihail Neamţu, ar putea câştiga nu mai puţin de 15% din voturi la următoarele alegeri, apreciind că ea se adresează electoratului care "a plecat de lângă PDL şi Traian Băsescu", dar care poate fi recâştigat cu ajutorul unor oameni "ireproşabili" (este vorba de alegătorii dezamăgiţi de faptul că PDL nu se curăţă suficient de rapid de corupţie şi nu promovează suficient de rapid agenda unor reforme de dreapta).

Mihail Neamţu este de formaţie teolog şi filozof, fost membru în conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, iar articolele sale publicate online în ultimele luni pledează pentru promovarea în societate a principiilor unei drepte conservatoare, creştin-democrate.

Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, fostul ministru şi consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, unul dintre suporterii Noii Republici şi promotor al Mişcării Populare/Albă ca Zăpada ca platformă civică de promovare a reformării României, a reluat, de altfel, câteva dintre tezele susţinute de preşedintele Traian Băsescu şi de PDL, considerându-le priorităţi pentru România următorilor ani.

Lăzăroiu consideră că trebuie promovate regionalizarea, votul uninominal aşa cum a fost votat la referendum, introducerea votului prin corespondenţă pentru diaspora şi pentru cetăţenii din ţară şi adoptarea unei noi constituţii care să prevadă obligatoriu păstrarea unui deficit bugetar de 0% din PIB.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/poate-castiga-noua-republica-15-din-voturi-la-alegerile-de-la-anul-video-8872880
8872880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.