PDL, linistea dinaintea alegerilor

Autor: Mihai Mitrica Postat la 17 aprilie 2011 11 afişări

Pentru doi rivali la sefia celui mai mare partid politic din Romania, Vasile Blaga si Emil Boc se inteleg suspect de bine, ar putea spune carcotasii, dupa ce premierul-presedinte de partid in functie a fost rapid de acord cu propunerea secretarului general de a tripla peste noapte numarul de delegati la congresul decisiv din 14-15 mai.

Astfel, desi mai este doar un pas birocratic de trecut, la Conventia Nationala de la jumatatea lunii viitoare ar putea veni circa 4.600 de reprezentanti PDL, fata de 1.600, cat era cvorumul pana acum. Diferenta a fost contabilizata de cei mai multi analisti in favoarea candidaturii lui Vasile Blaga, intrucat va fi compusa in majoritate din alesi locali ai partidului, primari si consilieri, cu care fostul ministru de interne si coordonator al campaniilor electorale PDL din ultimii ani a avut o relatie stransa.

Concordia pe care liderii democrat-liberali incearca sa o emane a fost doar putin tulburata de un zvon venit din partea ministrului agriculturii, Valeriu Tabara, care a sugerat binevoitor ca Blaga ar putea sa treaca in echipa lui Boc si sa nu mai candideze, ipoteza respinsa dur de cel incriminat.

Frictiunile din partid, acutizate de apropierea schimbarii stafetei de lideri, au iesit la iveala si in teritoriu, la alegerile pentru sefia filialei din Iasi, unde dupa ce s-a recunoscut invins, deputatul Daniel Oajdea a contestat drept neregulamentara alegerea rivalului sau Marius Spinu la o diferenta de doar sapte voturi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/pdl-linistea-dinaintea-alegerilor-8163888
8163888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.