PDL face scoala: Boc isi plateste parlamentarii cu 44 de milioane de euro prin scoli si gradinite

Postat la 21 decembrie 2010 14 afişări

Prin doua hotarari de guvern semnate in saptamana in care bugetul pentru anul 2011 era dezbatut in Parlament, guvernul a alocat 190 de milioane de lei pentru cateva sute de unitati de invatamant. Banii catre scolile din colegiile pedeliste sunt doar o parte din recompensa la care s-a angajat premierul.

Pentru a-si asigura aprobarea fara probleme in Parlament a bugetului aferent anului 2011, guvernul Boc a batut palma cu deputatii si senatorii puterii printr-un aranjament ce scoate in fata investitiile in scoli si gradinite. Cu trei zile inainte de inceperea dezbaterii proiectul bugetului in comisiile Parlamentului, Emil Boc a semnat doua hotarari de guvern prin care ii rasplatea pe alesi cu 44 de milioane de euro, bani destinati inspectoratelor scolare si primariilor. Concret, aproape 15,7 de milioane de euro au fost redirectionate din fondul de rezerva al Ministerului Educatiei pentru achitarea facturilor restante aferente santierelor, in timp ce alte 28,2 milioane de euro au fost acordate pentru cheltuielile de capital.

Respectiva incadrare permite, practic, inspectoratelor scolare, conduse aproape in unanimitate de membrii PDL si UDMR, sa aloce sumele prin incredintare directa, restrictia fiind aceea ca materialele achizitionate trebuie sa aiba ca scop reabilitarea sau dotarea unitatilor de invatamant.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/pdl-face-scoala-boc-isi-plateste-parlamentarii-cu-44-de-milioane-de-euro-prin-scoli-si-gradinite-7835565
7835565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.