OTV contra BNR

Postat la 26 iulie 2010 13 afişări

Guvernatorul BNR a iesit la rampa saptamana trecuta spre a replica nu atat unor amenintari concrete la adresa independentei BNR si a banilor din rezerva valutara, ci unui intreg curent de opinie care s-a conturat in ultima vreme, hranit atat de inconstienta unor politicieni si oameni asa-zis de presa, cat si de incultura economica a multora dintre cetatenii afectati de criza.

Cand Mugur Isarescu a explicat de ce nu se poate folosi rezerva valutara pentru acoperirea deficitului bugetar si de ce nu se pot face promisiuni populiste pe niste bani inexistenti ("la noi e vorba "turcu' plateste", dar BNR nu e turcu'"), e putin probabil ca a fost inteles de adeptii conjuncturali ai unor incredibile aberatii economice ca "legea Cojocaru", promovata la OTV, sau ai "initiativelor legislative" de reducere a rezervei valutare cu 2,7 miliarde de euro in folosul platilor curente de pensii si salarii.

Nestiinta in materie de functionare a pietelor financiare sau de legislatie a UE e insa de sanctionat nu in cazul acestor adepti, ci in cazul unor minti presupus luminate, ca parlamentarul loan Ghise, reprezentant al PNL si care a sustinut atat "legea Cojocaru", cat si devalizarea rezervei BNR.

PNL are reprezentant in conducerea BNR, respectiv pe Bogdan Olteanu, insa nici acesta, nici fruntasii partidului (intre care fostul premier Vosganian) n-au izbutit, n-au dorit sau poate n-au avut capacitatea sa-i explice colegului lor Ghise cum functioneaza economia si cat de compatibile sunt propunerile lui cu doctrina liberala.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
mugur isarescu,
ioan ghise,
legea cojocaru,
/actualitate/politic/otv-contra-bnr-6690896
6690896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.