Orban trebuie să recupereze cei patru ani în care s-au atras doar 13,5% din banii de la UE

Postat la 20 septembrie 2011 8 afişări

Ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban are la dispoziţie doi ani pentru atragerea a 16,6 miliarde de euro reprezentând fonduri europene, după ce în patru ani de la aderare plăţile făcute din bani UE nu trec de 2,6 miliarde de euro, ceea ce reprezintă doar 13,5% din suma alocată.

Tema atragerii fondurilor UE a figurat pe agenda tuturor guvernelor de după 2007, fiind în egală măsură motiv de critici la adresa miniştrilor implicaţi în acest proces, dar şi prilej de critici din partea opoziţiei. De cele mai multe ori, însă, discuţiile pe acest subiect s-au limitat la declaraţii, dovadă fiind faptul că, deşi România beneficiază de fonduri structurale de peste 19,2 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013, la data de 31 august plăţile efectuate din contribuţia UE în raport cu alocarea totală de la Uniune fiind de 13,5%. Înfiinţarea ministerului condus de Orban survine unei perioade în care atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Emil Boc au invocat necesitatea atragerii fondurilor europene, ca o soluţie pentru problemele de infrastructură, de mediu sau de dezvoltare regională, în contextul unei creşteri economice limitate inclusiv de contextul internaţional. România beneficiază de fonduri structurale în cuantum de 19.213.036.712 euro (81.665.012.544 miliarde de lei) care pot fi accesate prin mai multe programele operaţionale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri europene,
orban,
ue,
recuperare,
bani
/actualitate/politic/orban-trebuie-sa-recupereze-cei-patru-ani-in-care-s-au-atras-doar-13-5-din-banii-de-la-ue-8777754
8777754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.