Opozitia anticomunista va castiga alegerile din Moldova - sondaj

Postat la 21 noiembrie 2010 10 afişări

Un nou sondaj de opinie facut public la Chisinau prefigureaza o victorie detasata a partidelor necomuniste in alegerile parlamentare ce urmeaza sa aiba loc in 28 noiembrie, procentul comunistilor (PCRM) fiind, surprinzator, in scadere.

Mai mult, pentru prima data in ultimii ani, comunistul Vladimir Voronin cedeaza pozitia de lider in topul politicienilor simpatizati de electorat actualului premier Vlad Filat, lider al Partidului Liberal-Democrat. Din sondaj reiese ca in viitorul legislativ vor intra patru partide: PCRM va obtine 25,6%, urmat de Patidul Liberal-Democrat al premierului Vlad Filat - creditat cu 21,4%, Partidul Democrat (condus de ex-comunistul Marian Lupu) - cu 9,9% si Partidul Liberal (condus de presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu) - cu 8,6%.

Partidele din actuala Alianta pentru Integrare Europeana ar acumula astfel 66 de mandate - numar suficient pentru a alege seful statului fara comunisti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/opozitia-anticomunista-va-castiga-alegerile-din-moldova-sondaj-7733774
7733774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.