Nokia si Siemens iau in considerare cedarea controlului Nokia Siemens Networks

Postat la 14 aprilie 2011 18 afişări

Nokia si Siemens iau in considerare cedarea controlului companiei comune Nokia Siemens Networks (NSN), furnizor de echipamente pentru retele telecom fixe si mobile, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal (WSJ).

O participatie de 51% la NSN ar valora doua miliarde de dolari, au afirmat sursele. Cei doi parteneri i-au in considerare cedarea controlului companiei mixte in conditiile in care fonduri private de investitii s-au aratat interesate de o posibila achizitie. Nokia si Siemens nu promoveaza, insa, activ vanzarea participatiei, au precizat sursele. NSN merge in pierdere continuu inca de la infiintare, in 2007. Anul trecut, compania a discutat cu mai multi eventuali cumparatori, printre care grupurile Blackstone, Gores, KKR si TPG, referitor la cedarea unei participatii de pana la 30% in schimbul unei suplimentari a capitalului cu cel putin un miliard de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nokia,
siemens,
cedare,
control
/actualitate/politic/nokia-si-siemens-iau-in-considerare-cedarea-controlului-nokia-siemens-networks-8156739
8156739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.