Ne auzim la CEDO

Postat la 17 iunie 2008 9 afişări

Asociatia Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat a anuntat ca va ataca la Curtea Europeana a Drepturilor Omului o decizie a Inaltei Curti de Justitie (ICCJ) in dosarele privind retrocedarile imobilelor nationalizate in timpul regimului comunist.

Intr-un recurs in interesul legii inaintat de procurorul general, Laura Kovesi, aceasta a cerut instantei supreme sa impuna solutii uniforme in asemenea dosare, iar ICCJ a decis ca fostii proprietari isi pot revendica drepturile si in baza dreptului comun, nu doar folosind legea 10 din 2001.

Mai precis, fostii proprietari pot cere in instanta retrocedarea si in baza dreptului comun, daca insa nu aduc atingere altor proprietari, respectiv chiriasilor care au cumparat casele in baza legii 112/1995. Aceasta prevedere a starnit revolta fostilor proprietari, care spun ca astfel casele vandute prin legea 112 nu mai pot fi revendicate in niciun fel.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/ne-auzim-la-cedo-2715379
2715379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.