Ministerul Sanatatii desfiinteaza 577 de functii de manageri interimari din spitale

Postat la 24 februarie 2010 14 afişări

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat, miercuri, ca vor fi desfiintate 577 de functii de conducere, respectiv de manageri interimari, din spitale, fiind redus astfel numarul acestora de la 2.069 la 1.492, prin care se va face o economie de peste un milion de lei lunar.

"Avem o veste proasta pentru manageri: vom reduce numarul de directori cu 28 la suta. Astfel, de la 2.069 de functii de conducere vom ajunge la 1.492, adica 577 vor pierde functiile" a precizat ministrul Sanatatii.

El a spus ca majoritatea acestor directori sunt interimari, iar el ca ministru poate lua decizia desfiintarii acestor functii.

"Ministrul va aplica reducerea functiilor de directori interimari intrucat Legea 96 este prea permisiva. Avem situatii in care numarul acestor directori a crescut foarte mult. Astfel, intr-un spital sub 400 de paturi putem avem sase functii de conducere, iar la peste 400, zece functii de conducere, si ma refer la directori resurse umane, directori IT, directori administrativi. Prea multe functii de conducere si prea mari cheltuieli de personal", a adaugat Cseke Attila.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/ministerul-sanatatii-desfiinteaza-577-de-functii-de-manageri-interimari-din-spitale-5611656
5611656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.