Medicină şi farmacie de partid

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 martie 2012 16 afişări

UDMR şi-a dovedit încă o dată forţa în interiorul coaliţiei de guvernământ, după ce boicotarea Parlamentului de către aleşii maghiari, "cu mandat de la Kelemen Hunor", a reuşit să determine PDL să pună în dezbatere publică, în mai puţin de 24 de ore, un proiect de hotărâre de guvern prin care Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de studenţi.

Cum dezbaterea durează zece zile, Mate Andras, liderul grupului UDMR din Cameră, a ameninţat suplimentar şi că dacă PDL se răzgândeşte pe parcurs în privinţa legii, atunci Uniunea va părăsi coaliţia.

În ce-i priveşte, cei din USL nu numai că n-au încercat să capteze în folosul lor nemulţumirea UDMR, pe care altminteri au curtat-o aşa de intens în ultimii ani, ci s-au opus in corpore ideii de introducere a predării în maghiară la UMF Târgu-Mureş. Mai mult, Daniel Constantin, şeful PC, a ameninţat că USL va introduce moţiune de cenzură dacă Guvernul aprobă hotărârea privind UMF, iar Dan Voiculescu, micul partener al PSD-PNL, a sugerat că opoziţia ar trebui să reacţioneze la "şantajul" UDMR prin suspendarea grevei parlamentare, ca să demonstreze că Parlamentul "nu poate fi blocat oricând îşi doreşte UDMR".

Vicepreşedintele Uniunii, Marko Bela, a prins prilejul să-i ironizeze pe uselişti, comentând că opoziţia şi-a dat seama că a făcut o greşeală intrând în grevă parlamentară, fiindcă aşa s-a privat singură de un instrument de acţiune politică.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/medicina-si-farmacie-de-partid-9411304
9411304
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.